Marți, 27 februarie 2024, în Sala de Festivități a Colegiului Național Mihai Eminescu Iași, a avut loc lansarea numărului 50 al revistei școlare “Urme” – moment remarcabil în istoria de 159 de ani a liceului.
Fondată în anul 1998 de către regretata profesoară de chimie Luminița Grădinariu, revista “Urme” a devenit un pilon cultural în peisajul educațional al Colegiului “Mihai Eminescu” încă de la apariția sa inaugurală din ianuarie 1999. Cu un colectiv de redacție alcătuit exclusiv din elevi, revista a oferit întotdeauna o platformă unică pentru exprimarea gândurilor și creativității acestora.
De-a lungul timpului, “Urme” a obținut recunoaștere și apreciere în cadrul diverselor concursuri școlare, câștigând distincții și premii pentru calitatea conținutului său, lăsând adevărate urme pentru generațiile viitoare – acesta fiind și scopul principal al publicației.
Din ianuarie 2022, revista este sub noua coordonare a doamnelor profesoare Adriana Athes și Mihaela Pasciuc, care au preluat ștafeta de la doamna Luminița Grădinariu.
Evenimentul de lansare a numărului 50 al revistei “Urme” va aduce împreună elevi, cadre didactice și comunitatea locală pentru a sărbători împreună acest moment important din viața culturală a colegiului.