Date fiind condițiile cu totul speciale în care se desfășoară activitatea în anul școlar 2020-2021, vă rugăm să aveți în vedere următoarele informații și recomandări privind revenirea la cursuri începând cu data de 8 februarie 2021.

Conform Ordinului comun al Ministrului Educației și al Ministrului Sănătății nr. 3235/93 din 4 februarie 2021, și ținând cont de situația epidemiologică din municipiul Iași, scenariul după care se încep cursurile în semestrul al II-lea este scenariul galben, ceea ce înseamnă prezența fizică a tuturor elevilor de la clasele primare, clasele a VIII-a și clasele a XII-a, cu excepția elevilor care au solicitat participarea la cursuri exclusiv on-line.

Elevii celorlalte clase vor participa la cursuri exclusiv on-line.

Orarul după care se desfășoară cursurile rămâne același, prima săptămână din semestrul al II-lea fiind săptămâna impară.

Elevii vor respecta cu strictețe normele și măsurile de prevenire a infecțiilor cu SARS-CoV-2, în conformitate cu reglementările cuprinse în Ordinul nr. 1494 din 31 august 2020, ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării. Esențiale sunt purtarea măștii, igiena riguroasă și distanțarea fizică pe înteraga durată a programului școlar.

Este foarte importantă respectarea programului școlar – sosirea la școală până la 07.55.

Accesul în școală este permis doar elevilor, profesorilor, personalului didactic-auxiliar și nedidactic propriu. Pentru a evita blocarea circulației pe străzile foarte înguste din jurul școlii, rugăm părinții care își aduc copiii la școală cu mașina să vină din timp pentru a găsi locuri de parcare în apropierea școlii. Părinții își vor putea însoți copiii doar până la intrarea în curtea școlii, dacă este cazul. Elevii claselor primare vor fi preluați de la intrarea elevilor din str. Nicolae Bălcescu, respectiv intrarea în curtea locației „Mihail Kogălniceanu” din Str. Lascăr Catargi nr. 28, de către învățători/personal de serviciu, conform programării care va fi anunțată părinților de către învățători.

Rugăm părinții să nu aducă la școală copiii care prezintă semne de îmbolnăvire (de orice fel) pentru a evita crearea unor situații neplăcute în primul rând pentru copii.

Un semestru cât mai bun, mult succes copiilor și multă sănătate tuturor!