Istoria regalitații în școli

Alteța Sa Principele Nicolae în vizită la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași

 

Miercuri, 18 octombrie 2023, Colegiul Național „Mihai Eminescu” a primit vizita oficială a A.S. Principele Nicolae în cadrul proiectului ”Istoria regalitații în școli”,  inițiativă coordonată de Asociația “Principele Nicolae” și susținută de Asociația “Casa Joseph Zoller – 1912”. Cu această ocazie, A. S. Principele Nicolae s-a întâlnit cu elevii și profesorii școlii noastre.

După desfășurarea protocolului de întâmpinare, în Sala de Festivități a Colegiului Național „Mihai Eminescu” a avut loc momentul de deschidere, din partea dnei director prof. dr. Săndulescu Gabriela. Acesta a fost urmat de o scurtă prezentare despre Fenomenul Regalității din partea dl. prof. Sîtea Sorin și a elevilor Cucu Andreea și Moisă Codrin din clasa a XII-a E.

Întâlnirea a continuat cu un dialog deschis între A. S. Principele Nicolae și elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” pe tema regalității, precum și alte teme legate de mediu, educație, voluntariat și de rolul tinerilor în societatea actuală. Pe parcursul întâlnirii, cei prezenți au putut vedea obiecte aparținând Familiei Regale (fotografii, distincții, cărți, etc.). Totodată, A.S.  a donat pentru Biblioteca școlii, în baza unui contract de donație 10 bucăți cărți  – “Istoria Monarhiei în România”.

Din partea Asociației Casa Joseph Zoller, dna. avocat Gianina Vera Poroșnicu a adresat câteva cuvinte privind activitatea desfășurată.

La întâlnirea aniversară au participat directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, prof. dr. Gabriela Săndulescu, directorii adjuncți, prof dr. Lucian Țurcaș, prof dr. Oana Sardariu, cadrele didactice implicate activ în program, prof. Sîtea Sorin, prof. Trandafir-Pancu Lucian, prof. Gabor Andreea, precum și o parte a corpului profesoral, dar și elevi din clasele a IX-a B, F, a X-a C, E, a XI-a B, C, E și a XII-a D.