Comunicat de presă

TEATRU SUB CASTANI, ediția a XI-a

Începând de miercuri, 27 aprilie 2022, se desfășoară la Iași Festivalul de teatru școlar în limbi străine Teatru sub castani , ediția a XI-a .

Organizat de Colegiul Național „Mihai Emineascu” Iași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, evenimentul reunește 11 trupe din Iași, Cluj-Napoca, Baia Mare, Huedin, Pașcani, Vaslui, Republica Chișină și Moldova. Trupele, cu membri ai lor vârstă variază de la 8 la 18 ani, vor prezenta producții dramatice de mai mică sau mai mare întindere, bazate pe texte ale unor autori cunoscuți (Jean de la Fontaine, Matei Vișniec, Eugène lonesco, Molière, Raymond Queneau). , Patti Lozano, Éric-Emmanuel Schmitt, J. Prévert & A.Jurcan etc.) sau pe creații proprii ale trupelor sau ale coordonatorilor acestora.

Deschiderea festivă va avea loc miercuri, 27 aprilie 2022, ora 19.00, sub castanii din curtea școlii și va fi urmată de prezentarea trupelor participante. Ziua a doua – joi, 28 aprilie – va fi o zi maraton, cu spectacole in limbile franceza, engleza si germana, prezentate de la 9.00 pana la 19.00 la Sala Uzina cu Teatru a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” – o adevărată provocare, mai ales pentru juriu. Președinte al juriului este, prin tradiție, domnul conf. univ. dr. Ovidiu Lazăr, regizor al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași. Din juriu mai fac parte foști membri ai unor trupe de teatru în limbi străine, specialiști în teatru, cunoscători a cel puțin două dintre limbile străine în care se joacă. În cursul dimineții de vineri, 29 aprilie, tinerii actori vor participa la ateliere de teatru, dans, mișcare, gastronomie, traduceri, artă manuală, broderii și pictură susținută de specialitate. Festivitatea de premiere se va desfășura vineri, 29 aprilie 2022, ora 12.00, din nou sub castani. După-amiaza va fi dedicată cunoașterii Iașului de către participanții din țară și din Republica Moldova, iar seara muzicii și dansului sub castanii din curtea școlii.

Le dorim tuturor succes, o experiență care să le îmbogățească sufletul și mintea și o ședere în Iași cât mai plăcută.

 

INVITAȚIE

În perioada 27-30 aprilie 2022, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași organizează ediția a unsprezecea a Festivalului Internațional de Teatru în limbi străine Teatru sub castani , eveniment care reunește ca în fiecare an elevi și profesori din țară și străinătate – Cluj-Napoca, Baia Mare, Huedin, Pașcani, Vaslui, Bălți, Chișinău (Republica Moldova) și, desigur, Iași.

Deschiderea festivă va avea loc miercuri, 27 aprilie 2022, ora 19.00, sub castanii din curtea școlii, iar spectacolele prezentate în concurs vor fi susținute joi, 28 aprilie 2022, început cu ora 09.00, în sala Uzina cu teatru a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”. ” Iași. Festivitatea de premiere se va desfășura vineri, 29 aprilie 2022, ora 12.00, din nou sub castani.

Prezența dumneavoastră la acest eveniment deosebit de important pentru noi ar fi o bucurie și o onoare. În speranța că veți putea accepta invitația noastră, vă rugăm să confirmați participarea la oricare dintre activitățile principale din programul festivalului.

 

Pentru confirmare și alte detalii:

Tel/fax: 0232-215746

e-mail: contact@cnmeiasi.ro

 

DIRECTOR,                                                     DIRECTOR Adjunct,

prof. dr. Gabriela SĂNDULESCU                     Prof. dr. Lucian ŢURCAŞ

 

Premii Teatru sub castani

BROSURA TEATRU SUB CASTANI FINAL 2022