Cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede – 2 februarie 2024, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași s-a desfășurat Atelierul „Zonele Umede și Bunăstarea Umană”, coordonat de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași.

În cadrul activității au fost prezentate și dezbătute aspecte privind tipurile de zone umede, biodiversitatea zonelor umede, importanța ecosistemelor specifice de zonă umedă pentru bunăstarea populației umane și a mediului, precum și nevoia de menținere, de protejare și de extindere a zonelor umede.  Totodată, a fost prezentat cel mai recent sit Ramsar desemnat în România și unicul din județul Iași: situl Ramsar Zonele Umede Jijia – Iași, numărul 2422, aflat pe Lista zonelor umede de importanță internațională.

La activitatea desfășurată în Sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași au participat elevii claselor a X-a și a XI-a, alături de cadrele didactice, specialitatea geografie și biologie. Mulțumim doamnei biolog Iconomu L., reprezentant APM Iași, pentru implicarea în realizarea activității în școala noastră, pentru materialele informative distribuite și, implicit, pentru promovarea, în rândul elevilor, a educației pentru mediu.