TRANSFERUL ELEVILOR – ANUL ȘCOLAR 2020-2021

SESIUNEA AUGUST-SEPTEMBRIE 2020

ÎN ATENȚIA ELEVILOR ȘI PĂRINȚILOR ACESTORA

Testarea/susținerea examenelor de diferență se organizează pentru  elevii care au solicitat transferul la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, în anul școlar 2020-2021.

Elevii sunt programați să susțină probele conform programării.

La clasele VI-XII  – probele scrise au durata de 60 de minute.

La clasa a V-a – testarea constă  în două probe scrise care se vor desfăşura în aceeași zi, luni, 31 august 2020, după cum urmează:
10.00-10.50 – Limba română
11.10-12.00 – Matematică
Timpul de lucru pentru fiecare probă de concurs este de 50 de minute (45 de minute pentru redactare și 5 minute pentru lectură, etc.) Subiectele vor fi elaborate în conformitate cu programa școlară pentru clasa a IV-a, fără materia semestrului al II-lea al acestui an școlar.

Date fiind condițiile cu totul speciale în care se vor desfășura testările/ examenele de diferență – sesiunea august-septembrie 2020,  vă rugăm să aveți în vedere respectarea următoarele măsuri de protejare a elevilor și personalului implicat.

 1. Accesul în curtea școlii este permis doar elevilor și personalului didactic și administrativ care

participă la testare/examene de diferență.

 1. Accesul elevilor, personalului didactic, medical, administrativ se face pe la poarta din str. Nicolae Bălcescu nr. 10.
 2. Accesul elevilor în școală este permis cu 15 minute înainte de ora începerii probei.
 3. La poarta de acces va fi prezent câte un cadru didactic care va prelua elevii conform listelor afișate pe sălile de examen. Aici va fi predată declarația pe propria răspundere, completată și semnată de părinte/reprezentant legal (documentul poate fi descărcat AICI) și consimțământul privind prelucrarea datelor personale ale elevului (documentul poate fi descărcat AICI). Fără aceste documente NU este permis accesul în incinta unității școlare!
 4. Copiii vor avea la ei strictul necesar pentru examen:
 5. mască de protecție
  b. instrumente de scris – pix/stilou cu pastă/cerneală de culoare albastră, iar pentru matematică și creion negru și instrumente geometrice)
  c. carnet de note vizat la zi cu fotografie/copie după certificatul de naștere
  d. șervețele/batiste de hârtie
  e. eventuale medicamente/dispozitive medicale dacă este cazul (de exemplu spray pentru crizele de astm)
 6. Triajul epidemiologic se va efectua la intrarea din str. N. Bălcescu. Aici vor fi prezente cadrele medicale pentru a asigura triajul epidemiologic în vederea respectării măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2, după cum urmează:
  Măsurarea temperaturii corporale cu termometre non-contact, valoarea temperaturii limită fiind de 37,3o Celsius. Se interzice intrarea în colectivitate tuturor persoanelor care prezintă temperatura mai mare de 37,3 Celsius la 3 măsurători succesive, la intervale de 5 minute, cu termometre diferite. În cazul în care un candidat se află în această situație, persoana/persoanele care efectuează triajul epidemiologic informează conducerea școlii.
  Dezinfecția mâinilor
  În sala de clasă, elevii vor respecta repartizarea în bănci afișată pe ușa sălii de examen păstrând regulile de distanțare și conduita igienico-sanitară corespunzătoare (evitarea atingerii cu mâna a nasului, ochilor și gurii, purtarea măștii de protecție, evitarea contactelor directe cu cei din jur).

IEȘIREA DIN ȘCOALĂ, la finalizarea probelor, se va face pe la ieșirea de la secretariat.

Mult succes copiilor și multă sănătate tuturor!

Programarea testărilor și diferențelor

Testare limba română

Diferențe informatică

Testare clasa a V-a

Testare matematica

Testare istorie

Diferente geografia Marii Britanii

Diferente istoria Marii Britanii

Testare biologie

Testare chimie

Testare engleza

Testare geografia Frantei

Testare limba franceza

Testari si diferente limba germana